Fondatori D.J. TDK

D.J. TDK
Biografie

Timisoreanul este singurul profesor de disc jockey din Romania si este cel care, datorita pasiunii sale, a infiintat o scoala unde pot invata cei care vor sa ajunga sa mixeze.

PROFIL

Nascut - Timisoara

Educatie - Profesor pentru dj

Dan Tatut a fost prins in valtoarea muzicii de foarte mic. La 13 ani „s-a dezlantuit microbul muzicii in mine”, a spus Dan, zambind. De atunci nu a mai stiut si nu a mai vrut sa faca altceva. Isi aminteste senin cum, pe vremea cand era copil, bunicul avea un radio vechi, la care timisoreanul a ascultat prima melodie pe care a indragit-o foarte mult.

„Era un radio vechi cu lampi, care fluiera printre posturi. Bunicul ma certa mereu ca schimb postul. El voia sa asculte Europa Libera si eu voiam muzica”, a povestit timisoreanul.  Prima piesa de care s-a indragostit a fost una clasica, Fur Elize, a lui Beethoven, pe care a auzit-o la radioul bunicului.

 

Sacrificii pentru muzica

Pentru ca muzica era singurul lucru la care i-a stat capul, mama sa i-a cumparat primul magnetofon. „Era mai mult un fel de imprumut pentru ca, in vacanta de vara, m-a trimis la unchiul meu sa muncesc pe perioada verii, ca sa-mi achit datoria pentru magnetofon”, a povestit timisoreanul. Ca sa intre pe piata muzicala si sa-si implineasca visul, Dan s-a imprietenit cu dj-ii in voga atunci si se bucura ca era mereu in preajma lor. „Caram boxe si magnetofoane ca sa ma lase sa stau cu ei”, a spus Dan Tatut. Apoi, cu magnetofonul cumparat de mama sa si cu radiocasetofonul unui vecin, a inceput sa faca benzi muzicale si casete pe care le vindea. La 16 ani, avea deja experienta unui dj de baluri la licee, unde punea muzica folosind propriile aparate. Urmatorul pas a fost sa puna muzica, trei sau patru ore pe noapte, in cluburile frecventate la vremea aceea.

Sansa de peste granita

La 22 de ani i-a fost retrasa licenta pentru a treia oara. „Pentru ca nu puneam muzica romaneasca”, a explicat Dan. Astfel, timisoreanul s-a hotarat sa isi incerce norocul peste granita. A ajuns in Germania, unde a inceput sa munceasca. Pentru ca pasiunea pentru muzica nu s-a stins, Dan a mers prin cluburile nemtesti pana s-a imprietenit cu dj-ii de acolo. A fost primit in asociatia de profil si a ajuns sa puna muzica in unele dintre cele mai bune cluburi din Germania. Acolo s-a perfectionat si a invatat ce inseamna sa faci lumea sa danseze in mod cu adevarat profesionist.

Primul si singurul

Dan este singurul profesor pentru Dj din Romania si a infiintat West Dj Association, singura Scoala pentru dj din tara. Tot el a fost cel care a inregistrat jobul de dj in codul meseriilor. „Inainte, termenul folosit era discotecar”, a spus Dan zambind.

Intrebari si raspunsuri

Este vreo diferenta intre publicul german si cel roman?

Da, este o diferenta mare. In Germania e mai bine pentru ca publicul reactioneaza altfel. Au alta cultura vizavi de muzica.

 

Cum sta Timisoara la capitolul muzica si cluburi?

Timisoara a intrat intr-un declin fantastic. Sunt multe cluburi care angajeaza dj doar pe criteriul banilor si nu mai conteaza cum reactioneaza publicul.

Ce sfaturi ai pentru tinerii dj?

Sa faca scoala pentru ca acolo invata foarte multe lucruri. Exista persoane care au talent nativ, ceea ce e un lucru foarte bun, doar ca degeaba ai pachetul daca nu stii cum sa-l folosesti.

Ce-i place

Imi plac oamenii deschisi si cei care se tin de cuvant. In general agreez persoanele care se daruiesc muncii pe care o fac, care pun suflet in toate activitatile lor.

Ce nu-i place

Nu imi plac oamenii mincinosi si perfizi. Nu-mi plac nici lucrurile facute in graba, cu toate ca uneori suntem fortati de imprejurari sa le facem asa. Dar aici, de multe ori, profesionalismul isi spune cuvantul.
  A mixat alaturi de nume celebre in muzica de club, Timo Maas, Da Hool,Paffendorf,Carl Cox etc. 

D.J. Maxx

D.J. Maxx
Biografie

    Dj Maxx, pe numele sau adevarat   Ovidiu Florea, s-a nascut pe 7 iulie 1973, la Alba Iulia. Pasionat de mic de muzica, la 14 ani incepe cursurile la Scoala Populara de Arta – Sectia Percutie. In timpul liceului face parte dintr-o trupa rock, fiind atras de muzica unor trupe mari precum Guns’n’ Roses, Iron Maiden, Metallica, AC/DC. In paralel, incepe sa asculte si muzica pop, Depeche Mode fiind una din formatiile preferate. 
Participa la concertele Prodigy din Bucuresti de la inceputul anilor 90. „Tin minte ca in imbulzeala iscata la unul dintre concerte, mi-am rupt cea mai buna pereche de pantofi pe care o aveam, insa nu am regretat nici un moment, pentru ca am vazut atunci, pentru prima oara, ce inseamna un spectacol adevarat”, isi aminteste el.

    Si-a facut stagiul de dj in mai multe discoteci din Alba-Iulia, iar in anul 1997 a fost contactat de reprezentantii discotecii „Park Place” din Timisoara, care ii propun sa devina rezident in locatia lor. Ajuns intr-un oras cu pretentii, Dj Maxx incepe sa-si consolideze tehnica, fiind mereu la curent cu noile tendinte din muzica.
La finele anului 1999 il intâlneste pe Gino Manzzotti si, dupa o perioada de colaborare, cei doi pun bazele Dj Project, fiind lansata, la Media Services, si prima productie muzicala a grupului.   In acelasi timp, Dj Maxx incepe sa fie invitat sa mixeze in mai multe cluburi renumite din tara. Este prezent in cele mai selecte locatii din Bucuresti, Arad, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Iasi, Bacau, Craiova, Ploiesti, dar si pe litoral. Cele mai incendiare petreceri au loc in clubul „Zambara”,   la Timisoara, unde Dj Maxx se bucura de aprecierea intregii miscari house din vestul tarii.
     A mixat alaturi de nume celebre in muzica de club, cum ar fi ATB, Moguai, Marusha, Da Hool, Andry Nalin, Voodoo&Serano, Dave Seaman, Max Graham, Smokin’ Jo, Level K. Pe linga activitatea din cluburi, participa la diverse turnee muzicale prin tara si strainatate. A colaborat cu mai multi artisti români, printre care se numara Laurentiu Duta (3SE), Claudia (Cream), Elena Baltagan, Ionut Radu (Praf in Ochi), Frank Knebel (Level K). 

Gino Manzotti

Gino Manzotti
Biografie

   Gino Manzotti, pe numele sau adevarat Handke Giussepe s-a nascut pe 22 ianuarie 1972 la Arad, fiind pasionat de muzica inca din frageda copilarie. In 1990 a parasit România, stabilindu-se in Germania, unde un an mai târziu a fost invitat sa puna muzica initial intr-un music – cafe. Fiind pe placul tinerilor care frecventau localul, Gino a fost remarcat pentru abilitatea sa de a oferi un program variat pe plan muzical, astfel ca in scurt timp a avut ocazia de a mixa in cel mai cunoscut club din zona Bayern, cu ajutorul lui DJ Ralph, cel care i-a deschis usile spre succesul de care avea sa se bucure in aceasta tara. In scurt timp, tânarul Gino Manzotti si-a creat o faima deosebita, evoluând in cele mai celebre cluburi din zona cum ar fi binecunoscutele Forum, Metropolis, Nightfly sau Vulcano. Contactele sale permanente cu cele mai mari vedete ale genului house, i-au adus lui Gino Manzotti o recunoastere incredibila, care avea sa-l ajute mai târziu in cariera. Datorita priteniei sale cu Tommy Serano, Gino a reusit sa lucreze alaturi de cei mai cunoscuti DJ-ei ai lumii, cum ar fi Sven Vath, Marusha, Westbam, Talla 2XLC, Tiesto, Tomcraft etc. Având o relatie de prietenie si cu Tomcraft, Tom Novy sau ATB, Gino s-a implicat si in aducerea unor   vedete ale genului in tara noastra. Alaturi de activitatea sa de promotor de evenimente si cea de DJ, Gino a inceput sa cocheteze si cu productia muzicala. In anul 1999, Gino a revenit pentru scurt timp in România, unde l-a cunoscut pe DJ Maxx. Alaturi de el , a pus bazele unui proiect menit de a aduce un suflu nou muzicii house autohtone, sub numele de DJ Project, unul din cele mai cunoscute proiecte de profil din patrie. In 2004, DJ Project a devenit formatia româneasca care a stationat cel mai mult timp in topul Romanian Airplay Chart Top 100, cu hitul lor Spune-mi tot ce vrei.     

    Cei doi DJ-ei sunt cunoscuti si sub nume propriu in toate colturile tarii, unde mixeaza frecvent muzica house de calitate. Printre cei care au mixat aici in ultimii ani se numara Da Hool, Andry Nalin, Voodoo & Serano, Max Graham, Smokin Jo, Dave Seaman, Margaret Dygas, Miss Sylvie, ATB, Moguai etc